ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Life coaching
Ψυχοκοινωνική υποστήριξη παιδιών και οικογενειών
a) Διαδραστικά σεμινάρια “Life coaching”
Κάθε Σάββατο και Κυριακή διοργανώνονται διαδραστικά σεμινάρια “Life coaching”, τα οποία δίνουν απαντήσεις σε πολλά από αυτά που σας απασχολούν, ώστε να επιλύσετε, άμεσα, θέματα της καθημερινότητας και να έχετε πιο αρμονικές σχέσεις.
Οι στενές προσωπικές σχέσεις είναι πηγές χαράς, αγάπης, συντροφικότητας και στήριξης, αλλά παράλληλα μπορούν να προκαλέσουν ένταση, δυσπιστία, ανασφάλεια, θυμό κι αγωνία.
- Τι οδηγεί τις σχέσεις σε αδιέξοδα;
- Υπάρχουν παγίδες στην επικοινωνία;
- Ποιες είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και τα προβλήματα που συναντούμε στις προσωπικές μας σχέσεις;
- Κατανοούμε σωστά τη δική μας συμπεριφορά και αυτή όσων σχετίζονται με εμάς;
Οι συμμετέχοντες:
Αναπτύσσουν τρόπους κατάλληλης επικοινωνιακής διαχείρισης των δυσκολιών σε μία σχέση, γνωρίζουν διαφορετικούς τρόπους έκφρασης συναισθημάτων και σκέψεων.
Αποκτούν δεξιότητες διαπροσωπικής επικοινωνίας.
Εμβαθύνουν στον τρόπο σκέψης αναφορικά με τα μοτίβα επιλογής συντρόφου.
Κατανοούν τις προϋποθέσεις για την υγιή ανάπτυξη των διαπροσωπικών σχέσεων.
Τα σεμινάρια “life coaching” απευθύνoνται σε πρόσωπα που:
- Αντιμετωπίζουν δυσκολίες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις
- Επιθυμούν να μάθουν να συσχετίζονται καλύτερα με τον εαυτό τους και τους γύρω τους
- Ενδιαφέρονται να διευρύνουν τις γνώσεις και την οπτική τους σε θέματα προσωπικών σχέσεων
Η δήλωση της συμμετοχής σας μάς βοηθά στην καλύτερη διοργάνωση!
Για περισσότερες πληροφορίες: 6981 342509, 6946 905802
b) Εξ αποστάσεως μοριοδοτούμενα προγράμματα, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου:
1) “Εκπαίδευση Συνοδών Παράλληλης Στήριξης & Προσωπικών Βοηθών Α.Μ.Ε.Α.”
Η Κατερίνα Φίλη ως Ψυχολόγος και Ειδική Παιδαγωγός, με αξιόλογο συγγραφικό έργο και πολυετή εμπειρία στην εκπαίδευση και την ψυχοκοινωνική υποστήριξη παιδιών και οικογενειών, συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και υλοποιεί προγράμματα εξειδίκευσης στους συγκεκριμένους τομείς. Είναι ακαδημαϊκά υπεύθυνη σε δύο ετήσια εξ αποστάσεως μοριοδοτούμενα προγράμματα με τους εξής τίτλους:
1. "Εκπαίδευση Συνοδών Παράλληλης Στήριξης & Προσωπικών Βοηθών Α.Μ.Ε.Α.”
Αφορά όλους όσους επιθυμούν να προσληφθούν α) ως αναπληρωτές ¨Παράλληλης Στήριξης¨ στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ή ιδιωτική παράλληλη στήριξη από γονείς παιδιών Α.Μ.Ε.Α. β) ως Προσωπικοί Βοηθοί Α.Μ.Ε.Α. μέσα από το επιδοτούμενο πρόγραμμα του Υπουργείου Οικογένειας & Κοινωνικής Συνοχής "Προσωπικός Βοηθός Α.Μ.Ε.Α."
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:
- Εν ενεργεία εκπαιδευτικούς, βρεφονηπιοκόμους, νοσηλευτές, εργοθεραπευτές, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, φυσικοθεραπευτές που επιθυμούν να αποκτήσουν επιπλέον γνώσεις στη διαπαιδαγώγηση και ψυχοκοινωνική προσέγγιση ατόμων με ειδικές ανάγκες.
- Φοιτητές - Σπουδαστές των ανωτέρω ειδικοτήτων που θέλουν να εξειδικευτούν στο αντικείμενο.
- Φοιτητές και Επαγγελματίες του τουρισμού και της εστίασης που θέλουν να συνδέσουν τον Προσβάσιμο Τουρισμό με την Επιχειρηματικότητα.
Σκοπός του προγράμματος είναι η εκπαίδευση Συνοδών Παράλληλης Στήριξης ή Προσωπικών Βοηθών Α.Μ.Ε.Α. σε θέματα που αφορούν τόσο στα χαρακτηριστικά και τις υποχρεώσεις τους, όσο και σε θέματα αναφορικά με τις δεξιότητες ζωής, κοινωνικές δεξιότητες, δεξιότητες αυτοεξυπηρέτησης και αξιοποίησης ελεύθερου χρόνου των ατόμων με ειδικές ανάγκες.
Μέσα από το πρόγραμμα αυτό ο μελλοντικός εκπαιδευτής θα μπορέσει να αποκτήσει βασικές γνώσεις σε θέματα διαχείρισης κρίσεων & προβλημάτων συμπεριφοράς, καθώς και αντιμετώπισης θεμάτων σεξουαλικής συμπεριφοράς. Θα δοθούν μελέτες περίπτωσης προς συζήτηση, ανάλυση καταστάσεων και ανάπτυξη προγραμμάτων. Παράλληλα οι εκπαιδευόμενοι θα συμμετέχουν σε διαδραστικές ασκήσεις και εργαστηριακού τύπου εκπαίδευση, όσο και σε θέματα αναφορικά με τις δεξιότητες ζωής, κοινωνικές δεξιότητες, δεξιότητες αυτοεξυπηρέτησης και αξιοποίησης ελεύθερου χρόνου των ατόμων με ειδικές ανάγκες.
Το πρόγραμμα απευθύνεται, επίσης, σε:
- Γονείς - Συγγενείς Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, που επιθυμούν την απόκτηση επιπλέον γνώσεων και συμβουλών για την ανατροφή τους και τη διαχείριση της συμπεριφοράς τους.
- Όσους ενδιαφέρονται να απασχοληθούν ως Προσωπικοί Βοηθοί Α.Μ.Ε.Α. στο επιδοτούμενο πρόγραμμα του Υπουργείου Οικογένειας & Κοινωνικής Συνοχής.
- Άτομα που ήδη φροντίζουν Α.Μ.Ε.Α. και επιθυμούν την απόκτηση επιπλέον προσόντων.
- Συνοδούς/Εκπαιδευτές σε κατασκηνώσεις Α.Μ.Ε.Α.
2. "Παιδοψυχολογία & Συμβουλευτική Οικογένειας":
Ένα πρόγραμμα 2 σε 1! Αφορά εκπαιδευτικούς, γονείς, επαγγελματίες της ψυχικής υγείας και όλους όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με την παιδοψυχολογία και τη συμβουλευτική οικογενειών ιδιωτικά ή μέσα από την εκπαίδευση, την υγεία και την κοινωνική πρόνοια.
Το Σεμινάριο Εξειδίκευσης στην Παιδοψυχολογία και τη Συμβουλευτική Οικογενειών είναι ένα πρόγραμμα 660 ωρών συνολικής διάρκειας 12 μηνών και περιλαμβάνει 20 θεματικές ενότητες, καλύπτοντας όλο το φάσμα των ηλικιών ενός παιδιού, από την πρώτη βρεφική ηλικία έως και την ύστερη εφηβεία. Επίσης, περιλαμβάνει ενότητες σχετικά με τη θεραπεία ζεύγους και το ρόλο των γονέων στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού. Απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, φοιτητές, αλλά και σε όποιον έχει την προσωπική ή επαγγελματική ευθύνη ενός παιδιού.
Στόχος των Σεμιναρίων είναι οι επιμορφούμενοι:
• να γνωρίσουν καλύτερα τα παιδιά σε όλα τα στάδια της ηλικίας τους και να βελτιώσουν το ρόλο τους ως γονείς.
• να μάθουν πώς να αναγνωρίζουν τα "ανησυχητικά" σημάδια στη συμπεριφορά τους και να προλαμβάνουν δυσμενείς καταστάσεις.
• να διαχειρίζονται σωστά την κρίση στις σχέσεις μέσα στην οικογένεια και γύρω από αυτήν.
• να γνωρίσουν τις σύγχρονες αντιλήψεις της Παιδαγωγικής και της Ψυχολογίας.
Ζούμε σε μια εποχή όπου τα καθημερινά προβλήματα, το άγχος, η κούραση και οι πολλές υποχρεώσεις, πολλές φορές, δεν επιτρέπουν στους γονείς να αντιλαμβάνονται έγκαιρα τα "σήματα" που εκπέμπουν τα παιδιά τους, αλλά και οι ίδιοι, με αποτέλεσμα τα προβλήματα στις σχέσεις τους να διαιωνίζονται.
Ο τρόπος διεξαγωγής των Σεμιναρίων (Εισηγήσεις από Ειδικό Παιδαγωγό ή Ψυχολόγο - Διάλογος-Μελέτη περιπτώσεων), δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες, μέσα από το διάλογο την ελεύθερη έκφραση και την ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων, να επαναπροσδιορίσουν τις θέσεις τους απέναντι σε καταστάσεις και προβλήματα της καθημερινότητας που τους απασχολούν.